Fűtési energia megtakarítás

Energiatakarékos szellőzési megoldások

Helyiségenkénti érzékeléssel szabályozott légcsere intenzitás

 

Hőveszteség forrásai

Az energiatakarékosság jegyében épületeinket egyre korszerűbb hőszigetelést biztosító falszerkezetekkel és tökéletesen záródó nyílászárókkal látjuk el, amelyek a lehető legkisebb energiafelhasználást biztosítják. E hatékony megoldások alkalmazása mellett nem szabad megfeledkezni a megfelelő épületszellőzés kialakításáról amely A szinte légtömör épülethatároló szerkezetek miatt a friss levegő pótlása, valamint az elhasználódott, szennyezett levegő helyiségekből történő csak szellőztetéssel oldható meg.

Míg egy gyengén szigetelt épület esetén a szabályozatlan szellőzésnek tulajdonítható az energiaveszteség 25-30 %-a, addig egy, korszerűen szigetelt épület hőveszteségének akár 50 %-át okozhatja a hagyományos ablaknyitásos légutánpótlás és szabályozatlanul működő elszívó rendszer, ezért mindenképpen érdemes helyiségenkénti érzékeléssel optimalizált szabályozott szellőzési rendszer kialakítása.

A hatékony légcsere szabályozás már elengedhetetlen része egy korszerű épületnek. Az Aereco helyiségenként szabályozott – páraszabályozott és hővisszanyerős – szellőzési rendszerek tökéletesen alkalmazkodnak a pillanatnyi szellőzési igényekhez. Az épületben végzett tevékenységekhez igazodva, automatikusan és észrevétlenül gondoskodnak arról, hogy mindig a szükséges mennyiségű friss levegő legyen az épületben, ugyanakkor megkímélnek a fölösleges szellőzési hőveszteségtől. Az alacsony fogyasztású, csendes szellőztető motorok alkalmazásával a rendszerek működése kényelmessé és gazdaságossá tehető.

GRAPH-p24_HU

Az intelligens szellőzési rendszerek koncepciója a változó szükségletekhez igazodó légcsere elvén alapszik. A helyiségenkénti érzékeléssel vezérelt szellőzés – legyen szó páraszabályozott, vagy hővisszanyerős rendszerről – akár egy meglévő épületben utólagosan is kialakítható. Megoldásaink közül könnyen kiválasztható, az épület adottságaihoz, illetve a szellőzés kialakítására, felújítására szánt költségkerethez leginkább illeszthető rendszer.

Legyen szó páraszabályozott vagy hővisszanyerős szellőzésről a helyiségenkénti légcsere szabályozással a bent tartózkodók életritmusához igazítva optimálissá tehető szellőzés, maximalizálható a komfortérzet, ugyanakkor elkerülhetők az alul-, vagy túlszellőztetettségből adódó problémák.

Ismerje meg szellőzési megoldásainkat!